Frog Bikes - best i test og barnas favoritt!

Som foreldre ønsker vi at barna skal få den beste starten i livet og at de skal vokse opp til å bli glade, sunne og vellykkede voksne. I økende grad står foreldre i dag ovenfor daglige kamper om skjermtid – enten det er TV, spill eller telefon. Å introdusere barna for syklig fra en tidlig alder kan gi dem livslange ferdigheter som bidrar til aktivitet. Dette er en av grunnen til at Frog Bikes har investert i forskning for å utvikle et utvalg høy-kvalitet, lettvekts- barnesykler – for å oppmuntre flere barn til å komme seg ut og nyte friheten det er å sykle!

Hvorfor størrelse og vekt er viktig - Sykkelen som revolusjonerte barnesykling!

Filosofien hos Frog Bikes har helt fra starten i 2013 vært at barn er ikke voksne i mindre skala; de har helt spesifikke krav som per i dag ikke tas hensyn til av de fleste andre sykkelprodusenter. Frog Bikes er 100% dedikert til å møte barns behov og dermed øke sykkelgleden blant barn og unge. Syklenes utforming er basert på unik vitenskapelig research, som igjen fører til riktig geometri, kvalitets- barnevennlige komponenter og redusert Q-faktor som gir barna en betydelig bedre sykkelopplevelse. Denne britiske sykkelprodusenten lager barnesykler med samme presisjon som normalt brukes i produksjonen av voksen sykler.

Dette tankesettet har slått an hos nordmenn, og et økende antall foreldre har fått øynene opp for disse syklene som har vunnet «Best i test» kåringer både i 2015, 2016 og 2018. Men først og fremst vinner fargerike Frog stadig flere tilhengere mellom 2 og 14 år!

Hva gjør Frog Bikes det riktige valget for dine barn?

Mange foreldre er usikre på hvilken sykkel de skal velge, og ender opp med det beste tilbudet på nærmeste kjedebutikk. Men er sykkelen tung, for stor, eller dårlig kvalitet blir det vanskeligere å lære, tyngre å sykle og barna sliter med å holde følge.

Små ting gjør den store forskjellen… En lett sykkel som er korrekt montert til barnet er lettere for et barn å lære på, utvikle ferdigheter raskt og holde tritt med mamma, pappa og eldre søsken. Hver del av en Frog sykkel er utviklet spesielt for mindre ryttere, slik at den har den beste passformen mulig og er lett å håndtere. Frog bruker barnevennlige deler som for eksempel lett tilgjengelige bremsehendler og girskiftere som passer mindre hender.

          Frog mtb 1           frog mtb 2

Størrelse

For å finne riktig størrelse tar Frog utgangspunkt i høyde og ikke alder. Det er som regel høydeforskjeller på to femåringer, så dette er en den mest presise metoden for å finne riktig sykkel. For å finne riktig størrelse til ditt barn, gjør følgende; La barnet stå i sokkelesten mot en vegg, plasser en liten bok mellom beina opp mot skrittet, og til slutt be barnet flytte seg og mål slik at dere får målt høyden fra gulvet til toppen av boken.

Nå har du funnet korrekt skritthøyde, og kan velge riktig størrelse (ha tabell som viser modellene under/ved siden?). Navnene på Frog refererer til minimum benlengde. Dvs. at for et barn som er 52 cm fra skrittet å ned bør starte med en Frog 52. Et barn som skal lære å sykle for første gang bør være under minimumshøyden, slik at barnet trygt og enkelt kan sette foten i bakken. Etter hvert som barnet vokser kan setet justeres.  Frog syklene er utstyrt med lange setepinner.

se vårt utvalg her 2.jpg

se vårt utvalg her med størrelser.jpg

Design

Gjennom omfattende samarbeidet med ledende sportsforskere ved Brunel University, har Frog Bikes utviklet syklenes geometri med utgangspunkt i resultatene fra bransjeledende forskning på barn og deres biometri. Barn er ikke nedskalerte voksne, og andre hensyn må tas til sykkelens geometri enn for voksen sykler. Å anvende akademisk forskningen for å optimalisere barnesykler er helt unikt for Frog syklene.

Som en del av forskningen ble flere hundre barn undersøkt på en spesialbygget sykkelrigg, og flere aspekter ved Frog syklene er justert på bakgrunn av funnene. Dette inkluderer blant annet rammegeometri, over røret, kranklengde, bredden på styret, osv. Frog har også utviklet sin egen patenterte krankarm, som på grunn av sin form, ved at barna tråkker mer rett ned enn utover, kan gi et opptil 25% mer energieffektivt tråkk. Denne er designet for Frog Bikes av Dimitris Katsanis – mannen bak Team GB track bikes.

Frog Road og Frog Track

I tillegg til løpesykler for de minste og hybridsykler for barn fra 3 til 14 år, har også Frog en serie racersykler og banesykler. Disse kommer i 3 størrelser, med 20, 24 og 26 tommers hjul. Road syklene kommer også med to dekksett og kan brukes både til landeveissykling og cyclocross.

Relaterte varer

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×