Sykle i vinter? Her er våre tips for vintersykling!

Du trenger faktisk ikke slutte å sykle bare fordi vinteren og kulda kommer, med riktig utstyr kan du både finne fram i mørket, føle deg trygg på glatta og varm på kroppen.

TIPS 1: Klargjør sykkelen til vinterbruk
Vinteren drar med seg både sand, salt og veistøv og derfor er det lurt å beskytte drivverket på sykkelen igjennom vinteren. Du kan minske mengden som setter seg på sykkelkjedet ved å bruke riktig type olje og smøre med. I løpet av vinteren er det også viktig å vaske sykkelen – bruker du den mye snakker vi om minst en gang i måneden!

Vi anbefaler bruk av følgende produkt: Parktool Kjedevasker og Weldtite TF2+
TIPS 2: Bruk piggdekk
Hos oss får du piggdekk til sykkelen din fra blant annet kvalitetsmerket Schwalbe. Akkurat nå har vi rabatt på testvinneren Schwalbe Marathon Winter! Med disse dekkene har du full kontroll på isete føre, selv under utfordrende svinger og hard bremsing. Dekket fungerer best på isete forhold med lavt trykk, mens med maksimalt trykk vil du oppnå lavere lyd og da er dette dekket perfekt når veiene ikke er glatte. Marathon Winter dekkene er de beste dekkene for pendling, trening og annet når du ønsker å komme deg raskt frem.

For alle piggdekk anbefaler vi innkjøring på minimum 50 km på bar/ren asfalt uten hjulspinn før du begynner å bruke dem på is og snø. Dette for at piggene skal få feste seg skikkelig i dekkene.

Vi har Scwalbe Marathon Winter med rabatt nå; Schwalbe Marathon Winter 240 pigg

Her kan du se hele vårt utvalg i Piggdekk

TIPS 3: Riktig belysning
Med færre timer dagslys hver dag er det kjekt å finne frem i mørket når du skal ut og sykle. Det er påkrevd med lys foran og bak, og blant vårt utvalg av belysning til sykkel har vi akkurat nå tilbud på et Smart lyktesett som er svært prisgunstig. Men er ikke veien du sykler på belyst må du i tillegg ha noe kraftigere. Da kan vi anbefale Smart Forlykt med 800 Lumen. Husk å montere lyset slik at det peker ned mot bakken sånn at det ikke blender bilister eller andre trafikanter.

Her kan du se hele vårt utvalg i Lysutstyr!

TIPS 4: Kle deg godt, og bruk refleks!  
Det er kjipt hvis sykkelturen ender med en forkjølelse, så husk å kle deg godt. Vi har et godt utvalg av sykkelhansker, og akkurat nå anbefaler vi vinterhansker som er vindtette. Våre Shimano Windstopper Hansker passer ypperlig nå på vinteren. 

Se resten av vårt utvalg i hansker her!

TIPS 5: Om du ikke tør å bevege deg ut på glatta
Skal du lagre sykkelen din over vinteren anbefaler vi at du slipper luft ut av dekkene og passer på at hjulene ikke står i spenn. Sykkelen kan med fordel henges opp på en krok etter forhjulet. Husk også å gi den en vask og smøre inn kjedet med olje før den henges opp, så trives den best og er triveligere å ta i bruk igjen når våren kommer.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×